Top

De nieuwe Panasonic Smart Multisite Control Solution biedt geavanceerde HVAC-regeling en -beheer

14 sep

De nieuwe Panasonic Smart Multisite Control Solution biedt geavanceerde HVAC-regeling en -beheer

De real-time statusupdates helpen storingen te voorkomen en de schaalbaarheid maakt het beheer van meerdere sites mogelijk.

’s-Hertogenbosch, 14 september 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft de nieuwe Smart Multisite Control Solution geïntroduceerd. Het is een bedrijfsbreed energiebeheerplatform voor HVAC-installaties van bedrijven. Deze slimme oplossing heeft een dubbele benadering. De AC Smart Cloud is ontworpen om te worden gebruikt door bedrijfseigenaren en facility- of energiemanagers voor beheer op afstand, rapportage en planning. Daarnaast is de AC Service Cloud een ideale oplossing voor HVAC-professionals die externe toegang tot een systeem nodig hebben voor onderhouds- en controledoeleinden. Eenvoudig te installeren en met een simpele, gebruiksvriendelijke interface, is de Smart Multisite Control Solution ideaal voor organisaties die direct en uitgebreide gegevens willen van de HVAC-systemen voor hun gebouwen of campussen (of zelfs een wereldwijd).

De Smart Multisite Control Solution geeft gebruikers volledige controle over alle installaties – waar ze ook zijn. Met een simpele klik hebben geautoriseerde gebruikers toegang tot alle warmtepompsystemen van Panasonic vanaf verschillende locaties. Ze ontvangen in real-time statusupdates, waardoor kostbare storingen worden voorkomen, het energieverbruik wordt geoptimaliseerd en de kosten worden verlaagd. De AC Smart Cloud en AC Service Cloud werken uniek voor de locatie en bieden een schaalbare oplossing, omdat gebruikers meer sites kunnen toevoegen en toegangsniveaus van teamleden kunnen aanpassen.

AC Smart Cloud
De geavanceerde AC Smart Cloud van Panasonic is de ideale oplossing om 24/7 de HVAC-systemen van utiliteitsgebouwen op afstand te bedienen. Ze zijn eenvoudig te beheren vanaf een tablet of computer met internetverbinding. Door op deze manier de werking van de systemen te optimaliseren met monitoring op afstand, is het mogelijk om de levensduur van de units te verlengen. De statusupdates maken preventief onderhoud mogelijk, waardoor een positief investeringsrendement wordt gegarandeerd.

De Smart Multisite Control Solution is meer dan een gebouwbeheersysteem. De operationele kosten kunnen worden verbeterd met de ‘e-cut’-functie. Dat zijn vijf geavanceerde, voorgeprogrammeerde instellingen die energiebesparingen opleveren. Bovendien beschikt de AC Smart Cloud over energieverbruiksmonitors die gebruikers kunnen helpen hun energierekening te verlagen door de verwarmings- en koelingsbehoeften hierop af te stemmen. Het systeem kan ook het comfort van werknemers, bezoekers en klanten verhogen, waardoor de tevredenheid en productiviteit toenemen door een prettig binnenklimaat mogelijk te maken.

Naast de eerdergenoemde voordelen, biedt de AC Smart Cloud beheer van de instellingen, de mogelijkheid om jaarlijkse planning vast te stellen, gebruik van energiebesparende modi, inzicht in statistieken, toegang op maat voor verschillende gebruikers en meer.

AC Service Cloud
De Panasonic AC Service Cloud is de nieuwe oplossing voor HVAC-professionals, service- en onderhoudsbedrijven. Het is een unieke tool die geavanceerde servicemogelijkheden op afstand van meerdere locaties biedt.

Voor succesvolle service en onderhoud kan de responstijd van cruciaal belang zijn. Met behulp van de AC Service Cloud zijn alle serviceparameters van de HVAC-systemen in real-time beschikbaar. Eventuele afwijkingen worden daarbij weergegeven, waardoor problemen kunnen worden geïdentificeerd en snel opgelost, vaak nog voordat de storing optreedt. Deze slimme aanpak kan ook het aantal (en de duur van) bezoeken ter plaatse verminderen door het gedrag van het AC-systeem op afstand te analyseren, wat een optimale toewijzing van middelen mogelijk maakt. Daarnaast kunnen site-eigenaren met een simpele druk op de knop snel en eenvoudig op afstand toegang verlenen aan geautoriseerde partijen voor onderhoud.

Om gebruik te maken van de AC Service Cloud dient altijd de AC Smart Cloud geïnstalleerd te zijn.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.nl.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkelt voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, auto-industrie en B2B-sectoren. Het bedrijf, dat in 2018 zijn 100-jarig bestaan vierde, exploiteert wereldwijd 522 dochterondernemingen en 69 gelieerde bedrijven en rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 54,02 miljard euro (6,698,8 miljard yen) voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2021. Toegewijd aan het nastreven van nieuwe waarde door middel van gezamenlijke innovatie gebruikt het bedrijf zijn technologieën om een beter leven en een betere wereld voor klanten te creëren. Lees meer over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.