Top

C2C-certificeringen benadrukken duurzame bedrijfsfilosofie Kawneer

8 apr

C2C-certificeringen benadrukken duurzame bedrijfsfilosofie Kawneer

Harderwijk, 8 april 2020 Kawneer onderstreept z’n duurzame bijdrage als producent van 100% recyclebare aluminium profielsystemen met nieuwe C2C-certificaten. Vielen vliesgevels van Kawneer al binnen de Cradle to Cradle Certified Product Standard, vanaf nu geldt die toekenning ook voor de raam- en deursystemen van het bedrijf.

C2C staat voor cradle-to-cradle, dat uitgaat van volledig hergebruik van grondstoffen zonder dat die hun waarde verliezen. Met dat upcyclen van materialen biedt C2C de ultieme bijdrage aan een circulaire economie. En sluit het zo naadloos aan bij de integrale duurzame bedrijfsvoering van Kawneer, dat als producent van aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien en vliesgevels vol inzet op duurzaam ondernemen.

Met brons gecertificeerd
Kregen eerder Kawneers vliesgevels AA 100Q en AA 100Q H+ respectievelijk het bronzen en zilveren C2C-certificaat, inmiddels zijn ook de raam- en deursystemen RT72 reflex 1.2, 1.4 en 1.6, RT71 HI+ en RT82 HI+ met brons gecertificeerd. De certificering van de raam- en deursystemen is inclusief hang- en sluitwerk, anodisatie en poedercoating en geldt van de breedste tot de smalste vormgeving.

Aanmoediging tot verbetering
De certificeringen voor Kawneer zijn toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, getoetst op meerdere categorieën en geldig voor twee jaar. Juist dat laatste stimuleert een voortdurend scherpe blik op de eigen bedrijfsvoering, vertelt André Smit, productmanager bij Kawneer. “Duurzaam ondernemen is een continu proces. Deze certificeringen tonen aan dat we daarmee op de goede weg zitten, maar moedigen vooral aan tot voortdurende verbetering. En dat laatste is wat we dagelijks doen. Intern, en zéker ook met onze partners.”

Onderdeel van #thegreenframe
Met de uitbreiding van C2C-certificeringen maakt Kawneer verder werk van het eigen concept #THEGREENFRAME, wat staat voor een duurzaam gevelsysteem als resultaat van een integrale duurzame bedrijfsvoering, van ontwikkeling tot aan productie. C2C-certificering, Passiefhuis-certificering, de recycleprogramma’s AR90 en AR100 en ook de ISO 14001-certificering: met #THEGREENFRAME bundelt Kawneer de laatste principes en standaarden voor verduurzaming.

De C2C-certificaten zijn de vinden op de website van Kawneer.

Over Kawneer
Kawneer, onderdeel van Arconic, is een wereldleider op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels. In Nederland werken zo’n 150 medewerkers aan het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van aluminium profielsystemen voor de Benelux. Het heeft een speciaal, eigen test- en trainingscentrum waar Kawneer tests en metingen verricht op de (bestaande) profielsystemen en uitleg geeft aan klanten over de werking van de producten. Door de beproefde kwaliteit en uitstekende prestaties zijn de systemen van Kawneer geschikt voor de utiliteitsbouw en de woningbouw in zowel nieuwbouw als renovatie. Voor meer informatie kijk op https://www.kawneer.nl.