Top

Whitepaper, ontwerpgids en trainingen over de NEC2017

14 feb

Whitepaper, ontwerpgids en trainingen over de NEC2017

Machinebouwers en OEM’s die exporteren naar Noord-Amerika kunnen bij oplevering kostbare en tijdrovende aanpassingen voorkomen door te voldoen aan de nieuwe voorschriften.

Zaltbommel, 14 februari 2017 – In januari van dit jaar is de regelgeving van de National Electrical Code in de Verenigde Staten van Amerika gewijzigd. Er worden andere eisen gesteld aan kortsluitvastheid voor apparatuur waardoor het van belang is goed te kijken naar de beschikbare foutstroom. Eaton biedt een whitepaper, ontwerpgids en trainingen aan over de nieuwe regelgeving.

EA007367 - image 1 - ENVaak worden besturingskasten van machines voorzien van een typische maar minimale SCCR of Short Circuit Current Rating van 5kA. De zwakste schakel is bepalend voor de SCCR van de besturingskast. Machinebouwers en OEM’s die exporteren naar Amerika zullen goed op de hoogte moeten zijn van de nieuwe regels om te voorkomen dat er bij oplevering kostbare en tijdrovende aanpassingen nodig zijn omdat niet is voldaan aan de nieuwe voorschriften. In de whitepaper ‘Current-limiting devices: Strengthening the weakest SCCR link’ (Stroombegrenzers: versterking van de zwakste schakel in de SCCR) beschrijft Eaton de regelgeving, hoe de SCCR wordt berekend en hoe die kan worden verhoogd. Eaton heeft daarnaast een nieuwe ontwerpgids voor besturingskasten opgesteld en een training uitgewerkt om gebruikers bij te praten over de ins en outs van de nieuwe regelgeving.

Eatons UL-expert Dirk Meyer (manager Low Voltage Switchgear Applications) verzorgt binnenkort in Nederland gratis trainingsdagen over dit onderwerp. Hij laat verschillende manieren zien waarop machine- en paneelbouwers aan de eisen kunnen voldoen bij het ontwerp van apparaten, zodanig dat er bovendien een verhoogde veiligheid en betrouwbaarheid wordt geboden. De trainingsdagen op 14 maart 2017 bij Eaton in Hengelo en op 15 en 16 maart 2017 bij Eaton in Zaltbommel zijn volgeboekt. Voorregistratie voor nieuwe data is mogelijk via www.eaton.nl/NEC2017.

De whitepaper en ontwerpgids zijn gratis te downloaden op www.eaton.nl/export.

Over Eaton
Eaton’s Electrical Sector is een wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening; besturing en automatisering; noodverlichting en beveiliging; gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen; oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden; en engineering services. Via haar wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrische energietechniek. Eaton is een powermanagementbedrijf, dat in 2015 een omzet van $ 20,9 miljard boekte. Eaton biedt energie-efficiënte oplossingen die onze klanten helpen elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, veiliger en duurzamer te beheren. Eaton telt ongeveer 96.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 175 landen. Ga voor meer informatie naar www.eaton.nl/electrical.

Post Tags: