Top

Verbeter binnenluchtkwaliteit met nieuwe tegenstroomventilatie-units van Panasonic

12 sep

Verbeter binnenluchtkwaliteit met nieuwe tegenstroomventilatie-units van Panasonic

De nieuwe tegenstroomventilatie-units van Panasonic zorgen door een constante toevoer van verse lucht in huis voor een comfortabele en aangename omgeving.

‘s-Hertogenbosch, 12 september 2023Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft de nieuwe VENT-X tegenstroomventilatie geïntroduceerd. Deze units hebben een regelbare mechanische ventilatie om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. De units zijn met name geschikt voor woningen met lage energiebehoeften, zoals eengezinswoningen of appartementen.

Een gezond binnenklimaat
De binnenluchtkwaliteit is belangrijk voor onze gezondheid en ons welzijn. De mens brengt bijna 90% van zijn tijd binnenshuis door, waar de luchtkwaliteit negatief kan worden beïnvloed door bijvoorbeeld schadelijke stoffen uit de buitenlucht, bepaalde bronnen van vervuiling binnenshuis en een tekort aan verse lucht. Door te zorgen voor een constante toevoer van verse lucht in huis, zorgen de nieuwe tegenstroomventilatie-units van Panasonic voor een comfortabele en aangename omgeving.

Minder energieverbruik
De units zijn uitgerust met twee borstelloze ventilatoren met elektrische motor en gemoduleerde regeling om lucht toe te voeren en af te voeren, wat zorgt voor een stille werking. Binnenin het systeem bevindt zich een polypropyleen tegenstroomwarmtewisselaar om de energie uit de afgevoerde lucht terug te winnen en over te dragen aan de toegevoerde lucht. Dit vermindert het energieverbruik van de woning aanzienlijk, terwijl de kwaliteit van de binnenlucht behouden blijft. De oplossing heeft ook een zeer efficiënte luchtverversing en filtratie, met een ePM1 80% filter.

Eenvoudig plaatsen en onderhoud
De tegenstroomventilatie-units zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: universele montage, horizontale montage en verticale montage. De units zijn eenvoudig te installeren en het paneel van het systeem is gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud en inspectie.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.eu.

Over de Panasonic Group
Opgericht in 1918, en vandaag een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld, stapte de Panasonic Group op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 8.378,9 miljard yen (ca. 59,4 miljard euro) voor het jaar eindigend op 31 maart 2023. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar: https://holdings.panasonic/global/