Top

Panasonic voegt spraakbediening toe aan airconditioners

4 jun

Panasonic voegt spraakbediening toe aan airconditioners

’s-Hertogenbosch, 4 juni 2020 – Airconditioners voor thuisgebruik en commerciële PACi-systemen van Panasonic Heating and Cooling Solutions zijn voortaan ook via spraakopdrachten[1] bedienbaar. De airconditioners zijn te integreren met de virtuele assistenten Amazon Alexa[2] en Google Assistent[3], wat het gebruiksgemak vergroot.

Huiseigenaren maken steeds vaker gebruik van domotica. Via deze vorm van automatisering kunnen zij met behulp van hun stem onder meer verlichting en audiosystemen bedienen. De ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent maakt spraakbesturing nu ook beschikbaar voor airconditioners van Panasonic.

Instellingen wijzigen
Gebruikers koppelen hun airconditioner via de Comfort Cloud app van Panasonic aan Amazon Alexa en Google Assistent[4]. Zodra deze koppeling is gerealiseerd kunnen zij met behulp van hun stem onder meer airconditioners in- en uitschakelen, de modus selecteren, temperatuur wijzigen of de status controleren.

Spraakbesturing is ook toegankelijk op de commerciële PACi-systemen van Panasonic. Zo kunnen gebruikers voortaan met behulp van hun instellingen verschillende werkomgevingen voorprogrammeren. Dat biedt hen onder meer de mogelijkheid voor openingstijd een winkel alvast te koelen. Klanten genieten hierdoor direct bij opening van een optimaal binnenklimaat.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderd jarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.

[1] Een lijst met compatibele apparaten is beschikbaar op https://www.aircon.panasonic.eu/NL_nl/happening/smart-voice-control/

[2] Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo’s zijn handelsmerken van Amazon, Inc. of dochterondernemingen

[3] Google en Google Home zijn handelsmerken van Google LLC

[4] Vereist compatibel apparaat