Top

Panasonic verbetert luchtkwaliteit met nanoe X-technologie

16 jun

Panasonic verbetert luchtkwaliteit met nanoe X-technologie

Technologie verwijdert tot 99,9% van de bacteriën en virussen uit binnenlucht

’s-Hertogenbosch, 16 juni 2020 – Panasonic Heating and Cooling Solutions voorziet zijn airconditioners voor residentieel en commercieel gebruik van nanoe X. Deze technologie gaat tot 99,9% van de bacteriën en virussen tegen. Ook verwijdert de technologie pollen uit de lucht en dringt hiermee hooikoortsklachten terug.

Allergenen zijn gedurende het hele jaar aanwezig. In de lente kampen meer mensen dan gebruikelijk met allergieën. Zo is hooikoorts één van de meest voorkomende seizoensgebonden allergieën van Europa. Met nanoe X speelt Panasonic Heating and Cooling Solutions hierop in. De luchtzuiveringstechnologie neutraliseert de pollen  en vermindert hiermee hooikoortsklachten bij gebruikers.

Tot 4.800 miljard OH-radicalen per seconde
De nanoe X-technologie van Panasonic genereert hydroxylradicalen (OH-radicalen), die zijn opgenomen in waterdeeltjes van nanoformaat. De technologie produceert tot 4.800 miljard OH-radicalen per seconde voor het reinigen van het binnenklimaat. Hydroxyl oxideert organische deeltjes en bacteriën in de atmosfeer, die hierdoor worden geneutraliseerd. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat. Een hogere concentratie van OH-radicalen zorgt voor een effectievere bestrijding van vervuiling, met schonere lucht tot gevolg.

Ook als de airconditioner niet verwarmt of koelt, filtert de technologie op kosteneffectieve wijze pollen, vervuiling, schimmels, virussen en zelfs sigarettenrook uit de lucht. De OH-radicalen die nanoe X genereert kunnen dankzij hun kleine formaat doordringen in kleding.

Standaard beschikbaar op Etherea modellen en vloermodellen
nanoe X wordt standaard geleverd op Panasonic’s Etherea airconditioners en vloermodel airconditioners voor thuisgebruik. De technologie is ook beschikbaar op de commerciële producten van Panasonic. Zo is de technologie optioneel leverbaar op de 90×90 cassette.

Meer informatie is beschikbaar op www.aircon.panasonic.eu/nl_nl.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderd jarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.