Top

Panasonic vernieuwt TZ-reeks airconditioners

6 mei

Panasonic vernieuwt TZ-reeks airconditioners

Nieuwe TZ-reeks is stiller, compacter en op afstand aan te sturen

’s-Hertogenbosch, 6 mei 2020 – De TZ-reeks airconditioners van Panasonic Heating & Cooling Solutions is vernieuwd. Het nieuwe wandmodel is voorzien van een kleiner chassis met elegant uiterlijk. De units bieden dezelfde hoge prestaties en efficiëntie op basis van het milieuvriendelijkere koudemiddel R32 als zijn voorganger.

Het vernieuwde wandmodel is voorzien van een compact chassis, waardoor units tot 5kW slechts 779 mm breed zijn. Dit is smal genoeg om boven een deur te plaatsen, wat de TZ-reeks de ideale oplossing maakt voor huizen met beperkte ruimte.

Beheer op afstand
De zeer compacte TZ-reeks is – net als alle andere wandmodellen van Panasonic – voorzien van een ingebouwde WLAN-module voor beheer op afstand. Zodra de airconditioner is verbonden met internet kunnen gebruikers deze vanaf iedere locatie en op ieder moment aansturen via hun smartphone. Dit doen zij met behulp van de Comfort Cloud app van Panasonic.

De Comfort Cloud maakt het ook mogelijk de binnenunit te verbinden met populaire spraakassistenten. Gebruikers kunnen dankzij deze virtuele assistenten hun airconditioning met behulp van hun stem bedienen.

PM2,5 filter
Ook nieuw is een PM2,5 filter die schadelijke en onaangename deeltjes in de lucht afvangt. Denk hierbij aan stof, gevaarlijke verontreinigde stoffen, pollen, vuil, rook en vloeistofdruppels.

De TZ-reeks is zeer stil. De geluidsproductie van de inverter compressor is teruggedrongen ten opzichte van het voorgaande model. De inverter compressor varieert continu zijn afgegeven vermogen om nauwkeuriger temperatuurbeheer mogelijk te maken bij slechts 20dB(A). Dit komt de nachtrust van gebruikers ten goede.

Aerowings voor meer comfort
De airconditioner is voorzien van Aerowings, twee onafhankelijke kleppen die meer controle geven over de verdeling van de lucht. Dankzij deze kleppen blijft de luchtstroom nooit op één plek gericht, wat een oncomfortabele koude luchtstroom voorkomt. Door de lucht continu gelijkmatig over een kamer te verdelen vergroot Aerowings het comfort van gebruikers.

De draadloze Sky Controller vereenvoudigt het bedienen van de TZ-reeks. De afstandsbediening biedt snelle en intuïtieve toegang tot belangrijke functies, terwijl aanvullende functies zijn afgeschermd met een schuifbare klep. Het grotere scherm en de gebruiksvriendelijkere interface zorgen dat gebruikers functies sneller kunnen bereiken. De afstandsbediening is voorzien van backlight, waardoor gebruikers ook in het donker de airconditioning kunnen bedienen.

Kortere installatietijd
Installateurs profiteren van de kortere installatietijd van het vernieuwde wandmodel. Zo is de TZ lichter en kleiner van formaat. Installatie van de airconditioning is hierdoor mogelijk door slechts één persoon. Ook is de unit voorzien van een versterkte installatieplaat die meer stabiliteit levert, wat een nette en simpele installatie garandeert. De afzuigleiding en kabelgoot zijn daarnaast eenvoudig zichtbaar. Ook is 13 mm extra ruimte beschikbaar voor het wegwerken van het leidingwerk.

De unit is voorzien van een eenvoudig te verwijderen rooster om snel toegang te krijgen tot componenten. Het binnenwerk is opnieuw ontworpen om onderhoud te vereenvoudigen. Zo zijn elektronische componenten en de bedrading aan één kant geplaatst.

Modellen
De TZ-reeks bestaat uit de volgende modellen:

  • Binnenunits voor single split en multi split: CS-TZ20/25/35/42/50/60/71WKEW
  • Binnenunits voor uitsluitend multi split: CU-MTZ16WKE
  • Buitenunits voor single split: CU-TZ20/25/35/42/50/60/71WKE

Meer informatie is beschikbaar op aircon.panasonic.eu.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 582 werkmaatschappijen en 87 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 62,5 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2019. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.