Top

Panasonic vernieuwt lucht-water warmtepompen

9 nov

Panasonic vernieuwt lucht-water warmtepompen

Vernieuwde Aquarea-warmtepompen leveren hogere efficiëntie en grotere verwarmingscapaciteit.

’s Hertogenbosch, 9 november 2017 – Panasonic’s Aquarea Mono-bloc lucht-water warmtepompen voor residentiële en licht commerciële toepassingen zijn vernieuwd. De warmtepompen leveren een hogere efficiëntie en een grotere verwarmingscapaciteit, ook bij het verwarmen van water tot lage temperaturen. Een compact ontwerp dat de installatie vereenvoudigt en betere toegang tot interne componenten voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden maken de nieuwe H-generatie Mono-bloc een aantrekkelijke optie voor onder meer renovatieprojecten.

De Aquarea H-generatie Mono-bloc levert in verhouding met voorgaande modellen een hogere energie-efficiëntie en kostenbesparingen voor huis- en bedrijfseigenaren. De nieuwe reeks heeft daarnaast de beste COP en EER uit de volledige Panasonic Mono-bloc-reeks. Zo heeft het 5kW model bij het verwarmen van water tot lage temperaturen (35ºC) een COP van 5,05 en bij middelhoge temperaturen (55ºC) een COP van 3,5.

5kW, 7kW en 9kW model
Panasonic’s nieuwe Mono-bloc-reeks omvat drie modellen: een 5kW-, 7kW- en 9kW-uitvoering. De units zijn voorzien van een compacte behuizing om zowel een snellere als flexibelere installatie mogelijk te maken en de installatiekosten te beperken. De thermostaat of het bedieningspaneel kan daarnaast op een afstand van maximaal 50 meter van de unit worden geplaatst. Dit vereenvoudigt de installatie van warmtepompen in bijvoorbeeld grote open ruimten van een winkel of in een appartementencomplex, waarbij de warmtepomp op een andere verdieping dan het appartement of winkel is geplaatst. Het Mono-bloc is uitermate geschikt voor de traditionele verwarmingsinstallateur, omdat er geen koeltechnische handelingen verricht hoeven te worden.

Ook is de toegang voor onderhoudswerkzaamheden vereenvoudigd. Zo zijn alle aansluitingen in de unit, inclusief automatische ontluchter, overstortventiel, filter en printplaten, toegankelijk via de voorzijde en zijkant van de unit. Dit maakt het mogelijk om onderhoud sneller en goedkoper uit te voeren.

Aquarea Smart Cloud beheersysteem
De H-generatie Mono-bloc-systemen kunnen via een Ethernet-kabel of een Wi-Fi-verbinding worden verbonden met het Aquarea Smart Cloud-beheersysteem. Dit systeem biedt een brede reeks beheermogelijkheden voor zowel eindgebruikers als onderhoudstechnici. Zo kunnen de warmtepompen met behulp van een computer, smartphone of tablet vanaf iedere locatie ter wereld worden beheerd. Door in te loggen op Aquarea Smart Cloud kunnen gebruikers onder meer de temperatuur aanpassen, het energieverbruik monitoren en de wekelijkse timers instellen.

De Aquarea Smart Cloud wordt in april 2018 automatisch ge-update zodat de installateur op afstand kan inloggen (na toestemming van de eindgebruiker) om instellingen, die op de bedieningen gedaan kunnen worden, op afstand te regelen/aan te passen. Dit reduceert kosten en overlast voor de eindgebruiker. De installateur kan zo ook op afstand eventuele storingen analyseren en eventueel resetten of oplossen.

Het kostenvoordeel van de Mono-bloc-reeks maakt de warmtepompen een voordelige keuze voor zowel residentiële als licht commerciële locaties, waar behoefte is aan een eenvoudig te installeren en energie-efficiënte oplossing die hoge prestaties levert.

PR-MONOBLOC-1 klein

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf bestaat in 2018 honderd jaar en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 495 werkmaatschappijen en 91 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,711 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2017. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.