Top

Panasonic optimaliseert frame voor foto-voltaïsche module HIT® N330

12 jun

Panasonic optimaliseert frame voor foto-voltaïsche module HIT® N330

Verbetering maakt wind- en sneeuwbelasting tot 5.400 Pa mogelijk

‘s-Hertogenbosch, 12 juni 2018 – Om het kwaliteitsniveau van de HIT®-modules verder te optimaliseren, richt Panasoniczich op de doorontwikkeling van belangrijke details. In dat kader is het frame van de HIT® N330 (ook verkrijgbaar met 325W) zonnepanelen nu versterkt van 35 naar 40 millimeter. Dit maakt het frame bestand tegen wind- en sneeuwbelasting tot 5.400 Pa.

De HIT N330 / N325 (VBHN330SJ53 / VBHN325SJ53) is de krachtigste module in de HIT®-serie van Panasonic. De module heeft een output van 330 watt en een module-efficiëntie van 19,7 procent. Met een lengte van minder dan 160 centimeter heeft hij bovendien meer uitgangsvermogen dan een standaardzonmodule met 60 cellen van vergelijkbare grootte (265 watt).

Maximale mechanische belasting
Dankzij de versterking van het moduleframe is de maximale mechanische belasting door sneeuw- en wind/zuigkrachten vergroot tot 5.400 Pa. Dat is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de maximale belasting van 2.400 Pa die tot voor kort gold. “In plaats van de framedikte te verlagen om daarmee kosten te besparen, kiezen wij ervoor om het frame dikker te maken zonder de prijs ervan te verhogen” aldus Daniel Roca, Senior Manager Business Development bij Panasonic Eco Solutions Europe.

Naast de frame-aanpassing bieden de HIT®-modules en bijbehorende frames nog steeds de bekende andere voordelen. Een voorbeeld hiervan is dat de hoeken van de frames zijn voorzien van een systeem dat voor betrouwbare waterafvoer op het moduleglas zorgt. Hierdoor wordt de zelfreiniging van de modules verbeterd en neemt de prestatie op de lange termijn toe omdat zich minder vuil en stof ophoopt. Daarnaast is de HIT® N330-module officieel vrijgegeven voor bevestiging van de montagebeugels aan de kortere zijden.

Ook de zwarte module HIT® Kuro, die sinds juni beschikbaar is, wordt vervaardigd met het nieuwe 40 mm dikke frame en de speciale waterafvoer. “Hieruit blijkt wel dat Panasonic consequent doorgaat met het uitvoeren van de kwaliteitsstrategie voor zijn krachtige modules”, stelt Roca.

25 jaar prestatiegarantie
De voortdurende doorontwikkeling van productkwaliteit maakt het ook mogelijk om prestatiegaranties te verruimen. Sinds 1 juni 2018 biedt Panasonic voor alle nieuwe HIT®-modellen een lineaire prestatiegarantie van 25 jaar, 10 jaar langer dan de reguliere productgarantie van 15 jaar. Behalve voor de eerder dit jaar in Europa aangekondigde zwarte module HIT® Kuro geldt de nieuwe garantiebepaling nu ook voor de modules met 330, 325, 295 en 245 watt nominaal vermogen. Volgens de nieuwe voorwaarden leveren de modules het eerste jaar gegarandeerd minimaal 97 procent van de opgegeven nominale opbrengst. Daarna neemt dit percentage stapsgewijs af, tot in het 25e jaar na aankoop nog 86,2 procent van de initieel opgegeven nominale opbrengst wordt gegarandeerd.

Ga voor meer informatie over zonnepanelen van Panasonic – en voor gratis verlenging van de reguliere productgarantie tot 25 jaar – naar http://www.eu.-solar.panasonic.net.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.