Top

Panasonic lanceert R32-gebaseerde serverruimtekoeling

31 mei

Panasonic lanceert R32-gebaseerde serverruimtekoeling

Beschikbaar met capaciteit van 2,5kW tot 7,1kW

’s-Hertogenbosch, 31 mei 2018Panasonic maakt in 2018 volledig de overstap naar het milieuvriendelijke koudemiddel R32. Als onderdeel van deze overstap lanceert het bedrijf zijn eerste R32-gebaseerde serverruimtekoeling: Z-TKEA.

Serverruimtes huisvesten een grote hoeveelheid IT-apparatuur die warmte genereert, zoals servers, switches en storagesystemen. Om te voorkomen dat de temperatuur in een serverruimte te hoog oploopt en apparatuur oververhit raakt is het noodzakelijk de temperatuur in een serverruimte nauwlettend te beheersen en overtollige warmte af te voeren. Met Z-TKEA biedt Panasonic een hiervoor energie-efficiënt en milieuvriendelijke oplossing. De serverruimtekoeling is leverbaar met een capaciteit van 2,5kW tot 7,1kW.

R32
Z-TKEA maakt in tegenstelling tot veel andere koeloplossingen gebruik van het koudemiddel R32. Niet alleen is dit koudemiddel milieuvriendelijk, ook biedt het verschillende andere voordelen ten opzichte van traditionele koudemiddelen zoals R410A. Zo biedt R32 een hogere energie-efficiëntie, waardoor de koeloplossing het energielabel A+++ en een SEER-waarde van 8,5 heeft. Daarnaast behoudt Z-TKEA zijn volledige capaciteit bij buitentemperaturen tot -20°C.

De koeloplossing is voorzien van twee Z-TKEA-koelinstallaties, wat verschillende voordelen biedt:

  • Redundantie: indien de werking van één van de installaties wordt verstoord kan diens werk worden overgenomen door het tweede exemplaar.
  • Extra capaciteit voor noodgevallen: de tweede unit kan bijspringen indien de capaciteit van de koelinstallatie wordt overschreden, zodat de totale capaciteit van het systeem wordt vergroot.

Slimme aansturing
De twee koelinstallaties worden aangestuurd door de PAW-SERVER-PKEA beheerinterface. Deze beheerinterface zorgt ervoor dat beide koelinstallaties evenveel draaiuren maken en afwisselend van elkaar opereren. Ook verstuurt PAW-SERVER-PKEA automatisch alarmmeldingen indien de werking van één van de koelinstallaties wordt verstoord of beide koelinstallaties gelijktijdig moeten draaien doordat de capaciteit van het koelsysteem wordt overschreden.

Met behulp van de Panasonic RAC WIFI-kit (CZ-TACG1) kan de Z-TKEA worden verbonden met de cloud. Serverruimtebeheerders kunnen hierdoor via hun smartphone op afstand de koelinstallatie monitoren en aansturen. Onder andere de temperatuur in de serverruimte en het energieverbruik van de koelinstallatie wordt zo inzichtelijk.

Beschikbaarheid
De Z-TKEA is per direct beschikbaar en wordt geleverd met vijf jaar garantie op de compressor.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.