Top

Panasonic introduceert nieuwe efficiënte 4PK CO₂-koelmachines

1 feb

Panasonic introduceert nieuwe efficiënte 4PK CO₂-koelmachines

Ideale duurzame oplossing voor een verscheidenheid aan koeltoepassingen met een unieke roterende tweetraps compressor en een leidinglengte tot 50 m voor flexibele installatie.

‘s-Hertogenbosch, 1 februari 2022Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft zijn assortiment CO₂-koelmachines uit de CR-serie uitgebreid met 4PK-units. Deze zijn, afhankelijk van de toepassing, op middelhoge of lage temperatuur in te stellen. Het groeiende assortiment hoogwaardige koel- en vriesoplossingen met het natuurlijke koudemiddel CO₂ biedt nu koelcapaciteiten van 2 kW tot 16 kW.

De units zijn een ideale oplossing voor een grote verscheidenheid aan koeltoepassingen, waaronder koelvitrines, koelcellen en diepvriezers in hotels, restaurants, supermarkten, benzinestations, gezondheidszorg (zoals farmaceutische laboratoria) en industrie (bijvoorbeeld voedselverwerking).

Betrouwbare kwaliteit
De unieke technologie van de roterende tweetraps compressor in de koelmachines is ontworpen om extreme omstandigheden te weerstaan, terwijl hij ook een hoog rendement en een krachtige werking levert. De betrouwbaarheid wordt gegarandeerd door een uitstekende kwaliteitscontrole die gebaseerd is op 15 jaar ervaring in de productie van koelmachines.

Een ander voordeel is dat de compacte unit kan werken met een geluidsniveau van slechts 33 dB(A). Dat maakt het een ideale oplossing voor het tonen van gekoelde en diepgevroren producten in klantenruimten terwijl een comfortabele omgeving wordt behouden. Bovendien is het werkbereik van deze serie verbeterd om te werken bij buitentemperaturen tot -20oC.

Flexibele installatie
De unit heeft een leidinglengte tot 50 m voor flexibele installatie in verschillende omgevingen. Bovendien heeft het een aansluiting voor meerdere verdampers en een tank van 7 liter koudemiddel. Het is uitgevoerd met één ventilator die een externe statische druk van 50 Pa levert, ideaal voor eventueel additioneel kanaalwerk aan de unit. Dit alles in een compact en licht ontwerp zorgt voor een eersteklas oplossing.

De units zijn ook uitgerust met een interne aansluiting voor een drukventiel waarmee gebruikers het drukventiel in de unit kunnen laten of gewoon de leiding buiten de unit kunnen verlengen (let op: drukventiel moet ter plaatse worden geleverd). Het nieuwe model wordt ook geleverd met zowel het aanzuigfilter als de filterdroger om de installatie en correcte werking te vergemakkelijken.

Duurzame oplossing
De oplossing maakt gebruik van natuurlijk CO₂-koudemiddel dat niet giftig of ontvlambaar is zoals verschillende alternatieven. Met een ODP van 0 en GWP van 1 is het een uiterst milieuvriendelijk koudemiddel, aangezien bij lekkage alleen natuurlijke stoffen in de atmosfeer vrijkomen. De koelmachine heeft ook mogelijkheden voor warmteterugwinning voor extra duurzaamheid en is compatibel met de meest relevante besturingsoplossingen uit de markt (RS485 Modbus).

Met de CO₂-koeloplossing van Panasonic kan op de lange termijn bespaard worden terwijl voldaan wordt aan toekomstige Europese regelgeving met betrekking tot koelsystemen.

CO₂-calculator
De nieuwe units worden ook opgenomen in de CO₂-calculator op de PRO Club van Panasonic. Deze slimme online rekentool vereenvoudigt berekeningen en helpt bij het realiseren van de beste oplossingen en resultaten door het uitsluiten van rekenfouten. De tool maximaliseert hiermee de efficiëntie en ondersteunt zowel installateurs, onderhoudsspecialisten en systeemontwerpers. Ga voor meer informatie naar Panasonic PRO Club.