Top

Panasonic introduceert efficiënte Aquarea J-Generatie Bi-bloc lucht-water warmtepomp

27 jan

Panasonic introduceert efficiënte Aquarea J-Generatie Bi-bloc lucht-water warmtepomp

Nieuw efficiënt Bi-bloc model warmtepomp toegevoegd aan Aquarea-reeks

’s-Hertogenbosch, 27 januari 2020 – Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert de Aquarea High Performance J-Generatie Bi-bloc. Deze nieuwe verwarmings- en koeloplossing is bij uitstek geschikt voor nieuwbouw, renovatieprojecten en duurzame woningen. Met zijn efficiënte prestaties is de unit voorzien van het hoogst haalbare energielabel A+++ voor verwarmen.

Met de Aquarea-reeks lucht-water warmtepompen helpt Panasonic de CO2-uitstoot van de maatschappij terug te dringen. De Aquarea J-generatie Bi-bloc maakt gebruik van R32 koudemiddel, waardoor er een significant lagere impact is op de opwarming van de aarde dan R410A koudemiddel. Door energie uit de lucht in te zetten voor het verwarmen en koelen van woningen helpt de efficiënte Aquarea-technologie CO2-emissies terug te dringen. De impact op het milieu is dan ook aanzienlijk lager dan bij cv-ketels of elektrische verwarming.

Effectief en efficiënt verwarmen
De lucht-water warmtepomp past zijn werking automatisch aan op de daadwerkelijke vraag van gebruikers en de actuele buitentemperatuur. Dit helpt de efficiëntie van de unit te vergroten en het energieverbruik te minimaliseren. Door de Panasonic Inverter-compressor is Aquarea geschikt voor extreme weersomstandigheden. Zo kan de Inverter-technologie woningen bij temperaturen tot -20°C effectief en efficiënt verwarmen. De oplossing levert niet alleen verwarming in de wintermaanden, maar ook de mogelijkheid om te koelen tijdens de zomermaanden

Panasonic Aquarea Bi-bloc J-GeneratieVoor een optimale nachtrust is de Aquarea J-generatie voorzien van een speciale nachtmodus. Het gebruik van deze modus reduceert de geluidsproductie van de unit tot een nog lager niveau. De J-Generatie is voorzien van stillere buitenunits dan voorgaande modellen, wat overlast voor de omgeving minimaliseert.

Efficiënte warm water boilers en zonnepanelen
Om grotere energiebesparingen mogelijk te maken is de Aquarea J-Generatie te combineren met efficiënte boilers. Een voorbeeld zijn de anodevrije RVS boilers van Panasonic met een capaciteit van respectievelijk 192 en 280 liter. Denk echter ook aan de staal geëmailleerde boilers van Panasonic met een capaciteit van 150L, 200L, 350L of 380L. Iedere boiler is voorzien van een optimale isolatie en reduceert het energieverlies, wat de efficiënte van de oplossing vergroot. Het is mogelijk de lucht-water warmtepomp te combineren met zonnepanelen om de impact op het milieu verder terug te dringen.

De Aquarea J-Generatie is compatibel met de Aquarea Smart Cloud. Deze clouddienst maakt het mogelijk Aquarea-warmtepompen op afstand aan te sturen en te beheren. De app geeft toegang tot alle functies voor verwarming en de productie van warm water. Zo is het onder meer mogelijk het energieverbruik van de warmtepomp op afstand te monitoren  En de temperatuur aan te passen. Daarnaast is de Aquarea J-Generatie compatibel met de Service Cloud. De Service Cloud maakt het mogelijk om de warmtepomp op afstand te beheren en storingsmeldingen te ontvangen. De dienst helpt installateurs hiermee zowel tijd als geld te besparen en de klanttevredenheid te vergroten.

Meer informatie is beschikbaar op www.aircon.panasonic.nl of download de brochure.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 582 werkmaatschappijen en 87 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 62,5 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2019. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.