Top

Panasonic introduceert DHW Stand Alone boiler

14 mei

Panasonic introduceert DHW Stand Alone boiler

Nieuwe boiler verbruikt 75% minder energie door slim gebruik van lucht

’s-Hertogenbosch, 14 mei 2019– Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert de DHW (domestic hot water) Stand Alone boiler. Deze nieuwe boiler is dankzij een 75% lager energieverbruik een interessant alternatief voor conventionele elektrische boilers.

De DHW Stand Alone boiler verwarmt warm water met behulp van lucht, een duurzame energiebron die gratis beschikbaar is. De boiler kan aan de muur worden bevestigd, wat de DHW Stand Alone geschikt maakt voor installatie in onder meer krappe ruimtes, locaties met een laag plafond en hoeken. Het ruimtebesparend ontwerp, een snelle opwarmtijd en gebruiksvriendelijke bediening maakt de DHW Stand Alone boiler een ideale vervanging voor een elektrische boiler.

Energiebesparende functies
Het bedieningspaneel van de boiler bevat verschillende functies die helpen het energieverbruik van de unit te optimaliseren. Zo is de DHW Stand Alone voorzien van een eenvoudig digitaal bedieningspaneel waarmee onder meer de dagelijkse werking van de boiler kan worden ingepland, verschillende modi kunnen worden geselecteerd en het energieverbruik kan worden gemonitord. Een afstandsbediening – die in meerdere talen kan worden ingesteld – maakt het mogelijk de boiler vanaf iedere locatie in de woning aan te sturen.

De DHW Stand Alone produceert warm water met energie-efficiëntieklasse A+. Om de efficiëntie te vergroten is de boiler voorzien van chloorfluorkoolstof (CFC)-vrije isolatie, zodat het energieverlies tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast is de DHW Stand Alone compatibel met fotovoltaïsche panelen, wat helpt om zowel de impact op het milieu als de energierekening te verlagen.

Lange levensduur
Kwaliteit en levensduur heeft in het ontwerp van de boiler een belangrijke rol gespeeld. Zo is de boiler voorzien van bescherming tegen corrosie en een speciale pakking die roestvorming tegengaat en de levensduur van de unit verlengt. Een nieuw drukventiel zorgt voor extra veiligheid indien de werking van de boiler wordt verstoord of de druk onverwachts oploopt.

De DHW Stand Alone boiler is beschikbaar in twee modellen met een capaciteit van 100 (PAW-DHW100W) en 150 liter (PAW-DHW150W). Voor beide modellen is een ISDE-subsidie van €1.250,- beschikbaar. De units zijn per direct leverbaar.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf vierde in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic:http://www.panasonic.com/global.