Top

Panasonic air-e: nanoe™X-luchtzuiveringstechnologie in stand-alone apparaat

30 aug

Panasonic air-e: nanoe™X-luchtzuiveringstechnologie in stand-alone apparaat

nanoe™X-technologie remt bepaalde verontreinigende stoffen, virussen en bacteriën, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

‘s-Hertogenbosch, 30 augustus 2022Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert de air-e, de eerste zelfstandige, in het plafond gemonteerde nanoe™X-generator. air-e heeft een laag stroomverbruik en is ideaal voor een breed scala aan toepassingen waar de luchtkwaliteit in binnenruimtes een prioriteit is zoals hotels, scholen, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, kantoren, restaurants en woningen.

Verbeterde binnenluchtkwaliteit
Het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis is een topprioriteit voor Panasonic. De nieuwe air-e nanoe™X-generator is ontworpen om te voldoen aan de verscheidenheid aan HVAC-projectbehoeften. De onderhouds- en servicevrije technologie produceert hydroxylradicalen (ook bekend als OH-radicalen) tot 4,8 biljoen per seconde. OH-radicalen zijn overvloedig in de natuur aanwezig en hebben het vermogen om bepaalde verontreinigende stoffen, virussen en bacteriën te remmen, te reinigen en geuren te neutraliseren. Onderzoeken hebben aangetoond dat de nanoe™X-generator het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) en het influenzavirus H1N1-subtype tot 99,9% kan remmen[1]. nanoe™X-technologie brengt deze voordelen van buiten naar binnen, zodat harde oppervlakken, zachte meubels en het binnenmilieu schoner en aangenamer worden, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Compact, licht en stil
Bovendien heeft de air-e een compact, modern en eenvoudig te installeren ontwerp. Het weegt slechts 1,1 kg en is met 27 dB(A) superstil. Panasonic’s air-e wordt ook aanbevolen voor retrofitprojecten, omdat het kan worden geïnstalleerd zonder ingewikkeld leidingwerk.

Eén apparaat is geschikt voor ruimtes van ongeveer 20 m2 en biedt vele voordelen. Er kunnen meerdere apparaten in een ruimte worden geïnstalleerd zodat het hele gebied wordt bestreken. Het nieuwe stand-alone apparaat biedt de voordelen van nanoe™X voor ruimtes waar recente HVAC-systemen zonder ingebouwde nanoe™X-technologie zijn geïnstalleerd. air-e is vanaf oktober 2022 verkrijgbaar.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.eu.

[1] Testrapporten zijn hier te vinden: https://www.panasonic.com/global/hvac/nanoe/all/verification/evidence.html