Top

nanoe™ X-luchtzuiveringstechnologie van Panasonic VDI 6022 gecertificeerd

19 okt

nanoe™ X-luchtzuiveringstechnologie van Panasonic VDI 6022 gecertificeerd

Panasonic is de eerste airconditioningfabrikant die VDI-keurmerken ontvangt voor zijn binnenunits.

’s-Hertogenbosch, 19 oktober 2023 – De innovatieve nanoe™ X Mark 2- en Mark 3-luchtzuiveringstechnologie van Panasonic Heating & Cooling Solutions is getest en gecertificeerd volgens VDI[1]-normen. De technologie, die is geïntegreerd in airconditioners van Panasonic, voldoet aan de vereisten van VDI 6022 Blad 1.1. Deze richt zich op de hygiëne-eisen voor ventilatiesystemen en -units, met name de specifieke kenmerken van gedecentraliseerde ventilatiesystemen en -units.

De nanoe™ X Mark 3-technologie van Panasonic voldoet daarnaast ook aan de vereisten van VDI 6022 Blad 1 en VDI 6022 Blad 5. Daarin wordt beschreven hoe blootstelling aan allergene stoffen kan worden vermeden en aan welke gerelateerde vereisten moet worden voldaan voor het testen en evalueren van technische apparaten en componenten, die van invloed zijn op de lucht die we inademen.

Eerste airconditioningfabrikant
In realistische, maar gestandaardiseerde testomstandigheden is bewezen dat de Mark 3-technologie allergenen, die klachten veroorzaken, in de kamer vermindert. Het is daarom geschikt voor mensen met allergieën. Gespecialiseerde RLQ-ingenieurs[2] hebben de testcertificaten afgegeven en de VDI-keurmerken verleend. Panasonic is de eerste airconditioningfabrikant die deze keurmerken ontvangt voor zijn binnenunits.

Natuurlijke luchtzuivering
nanoe™X werkt zonder filters en gebruikt hydroxylradicalen om de lucht te zuiveren. Deze komen ook in de natuur voor en spelen een belangrijke rol bij het afbreken van luchtverontreinigende stoffen in de atmosfeer. Omdat de door nanoe™X geproduceerde hydroxylradicalen zijn ingesloten in kleine waterdruppeltjes, wordt hun levensduur verlengd van minder dan 1 seconde in de natuur tot meer dan 600 seconden (10 minuten). Dankzij deze technologie ontplooien de hydroxylradicalen hun werking overal in de ruimte en zorgen zo voor een gezond klimaat.

Werkt in ventilatormodus
De nanoe™ X Generator Mark 3 van Panasonic is de nieuwste versie van de steeds verder evoluerende technologie en genereert met 48 biljoen per seconde de grootste hoeveelheid hydroxylradicalen tot nu toe. Deze hydroxylradicalen hebben het vermogen om de concentraties van verontreinigende stoffen en allergeen, evenals de concentratie van bepaalde virussen, bacteriën en geuren te verminderen. nanoe™ X werkt onafhankelijk van verwarming en koeling wanneer de unit in de ventilatormodus staat, waardoor de luchthygiëne en het klimaat binnenshuis met het laagste energieverbruik 24 uur per dag, 7 dagen per week worden verbeterd.

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.eu.

Over de Panasonic Group
Opgericht in 1918, en vandaag een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld, stapte de Panasonic Group op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 8.378,9 miljard yen (ca. 59,4 miljard euro) voor het jaar eindigend op 31 maart 2023. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar: https://holdings.panasonic/global/.

[1] VDI, opgericht in 1856, is de vereniging van Duitse ingenieurs en definieert veel Europese industrienormen.

[2] Alleen de RLQ-vakingenieur is bevoegd om het testcertificaat volgens VDI 6022 blad 1 af te geven en het VDI-keurmerk te verlenen als de initiële inspectie is geslaagd.