Top

F-Secure vergroot cybersecuritymarktaandeel in Groot-Brittannië met aankoop van Digital Assurance

11 mei

F-Secure vergroot cybersecuritymarktaandeel in Groot-Brittannië met aankoop van Digital Assurance

Met de aankoop van Digital Assurance brengt F-Secure zijn portfolio van producten en diensten onder de aandacht van meer Britse bedrijven en verstevigt het zijn leiderspositie als cybersecuritybedrijf. 

Nieuwegein, 11 mei 2017 – Cybersecurityleverancier F-Secure heeft het Britse Digital Assurance gekocht, een consultancy- en assessmentbureau op het gebied van cybersecurity. Onder hun klanten bevinden zich overheden en bedrijven in de financiële sector, petrochemie, retail, communicatie en defensie. De aankoop geeft F-Secure de mogelijkheid hun prijswinnende endpoint-bescherming en nieuwe cybersecurityproducten en -diensten te koppelen aan het aanbod van Digital Assurance.

Cybersecurity draait om het voorspellen en voorkomen van lekken, het detecteren van aanvallen wanneer ze gebeuren en snel en intelligent reageren om de impact ervan te minimaliseren. Dreigingen vandaag de dag worden steeds complexer, doelgerichter en vasthoudender. Daarom vraagt effectieve cybersecurity om allesomvattende en proactieve beveiliging die de gecombineerde kracht van technologie en menselijke deskundigheid ten volle benut.

Diversiteit aan technieken
Digital Assurance is gespecialiseerd in beveiligingstesten voor apparaten, systemen en applicaties, complete organisaties en brede infrastructuren. Zij gebruiken een diversiteit aan technieken voor beveiligingstesten en technische beoordelingen. Van kennisloze blackbox-penetratietesten tot het gedetailleerd doorlichten van broncodes en systeemconfiguraties wat kwetsbaarheden en zwakke plekken boven water haalt die aanvallers kunnen benutten. De consultancydiensten van Digital Assurance variëren van beveiligingsarchitectuur en ontwerp tot het formuleren van beveiligingsbeleid en het uitvoeren van risico-assessments.

“De specialisten van Digital Assurance kunnen F-Secure helpen hun geavanceerde technologie en beveiligingsexpertise bij een groter aantal bedrijven in Groot-Brittannië te introduceren,” zei Jens Thonke, Executive Vice President van F-Secure Cyber Security Services. “Digital Assurance weet bijzonder veel van cybersecurity en levert een scala aan diensten in testen, consultancy en opleiding voor de private en de publieke sector. Dankzij deze aankoop kan F-Secure succesvol verder groeien en aan de stijgende vraag om cybersecuritydiensten blijven voldoen,” aldus Thonke.

Oprichter en directeur Greg Jones van Digital Assurance zei dat de overeenkomst het uitgebreide portfolio van F-Secure onder de aandacht zal brengen van klanten in heel Groot-Brittannië. “Wij hebben in tien jaar een van de belangrijkste beveiligingsadviesbureaus in dit land gebouwd en messcherpe beveiligingsassessments mogen uitvoeren bij klanten,” zegt Jones. “Ik ben trots op ons team van mensen. De normen en waarden van F-Secure komen overeen met de onze en zij hebben uitzonderlijk veel deskundigheid op het gebied van cybersecurity. Als onderdeel van F-Secure kunnen wij onze vaardigheden vergroten en zullen wij onze klanten blijven bedienen.”

Met de aankoop wordt Digital Assurance onderdeel van F-Secure Cyber Security Services. De aankoop heeft geen materiële gevolgen voor de financiële verwachtingen van F-Secure’s voor 2017.

Over F-Secure
F-Secure is een vooraanstaand cybersecuritybedrijf dat bedrijven en consumenten al tientallen jaren beschermt tegen allerlei cyberdreigingen, van opportunistische ransomware besmettingen tot geavanceerde cyberaanvallen. De diensten en producten van F-Secure maken gebruik van gepatenteerde innovaties en verfijnde threat intelligence om tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen veilig te houden. F-Secure’s security-experts hebben in Europa aan meer onderzoeken naar cybercrime meegewerkt dan welk ander bedrijf dan ook. De bekroonde producten van F-Secure worden over de hele wereld verkocht door ruim 200 operators en duizenden resellers.