Top

F-Secure dicht beveiligingslek in het thuisnetwerk van miljoenen woningen

18 mei

F-Secure dicht beveiligingslek in het thuisnetwerk van miljoenen woningen

SENSE levert de ontbrekende bescherming voor de apparaten in huis die verbonden zijn met internet.

Nieuwegein, 18 mei 2017 – F-Secure levert het apparaat dat het huiselijke internet der dingen (IoT) beschermt tegen dreigingen van buitenaf. F-Secure SENSE combineert een veilige wifi-router met een geavanceerde security-app en marktleidende bescherming in de cloud. Tezamen vormen zij de oplossing die in woningen ontbreekt om alle apparaten, gadgets en computers die met internet verbonden zijn, te beveiligen.

Eind 2017 zullen consumenten zo’n 5,2 miljard apparaten met internet hebben verbonden, volgens Gartner*. Eind 2020 zal dat aantal naar verwachting ruim verdubbeld zijn tot 12,8 miljard. Veel van deze apparaten hebben toegang tot de intiemste aspecten van ons leven. Consumenten voelen zich hulpeloos en maken zich zorgen hoe zij zich kunnen beveiligen tegen de risico’s waar zij bijna iedere dag over lezen. Helaas krijgen ze weinig of geen geruststelling van de makers van deze IoT-apparaten.

De wet van Hypponen
F-Secure Chief Research Officer Mikko Hypponen vreest dat de makers van netwerkapparaten voor thuis dezelfde fouten maken die we twintig jaar geleden al hebben opgelost voor de PC-markt. Makers weigeren security als prioriteit te stellen, zelfs nu de acceptatie van slimme apparaten groter wordt en hun kwetsbaarheden exponentieel toenemen. In zijn vele lezingen over de hele wereld waarschuwt Mikko vaak dat het internet der dingen een groot gevaar is voor internet zelf. Hij probeert consumenten bewust te maken van de wet van Hypponen, die luidt: “Zodra een apparaat de beschrijving ‘slim’ krijgt, is het kwetsbaar”.

Drie beveiligingstechnologieën
Ondanks de risico’s bieden slimme apparaten ongekende mogelijkheden om woningen comfortabeler, aangenamer en duurzamer te maken. Daarom biedt SENSE een dynamische bescherming voor dergelijke apparaten door de volgende drie beveiligingstechnologieën met elkaar te verweven:

  • De SENSE-router vervangt alle beveiligingsproducten in huis om alles te kunnen beschermen tegen virussen en hackers, van desktop computers tot en met telefoons en van slimme televisies tot en met babyfoons.
  • De geavanceerde SENSE security-app beheert het SENSE-netwerk en biedt extra security-functionaliteit voor bescherming onderweg**
  • De SENSE-cloud gebruikt de nieuwste kunstmatige intelligentie om dataverkeer van en naar het thuisnetwerk te observeren en te beschermen tegen IoT-risico’s en hacken.

Iedere dag nieuwe ontwikkelingen
“Het is een inspirerende tijd voor F-Secure en voor de IoT-beveiligingsindustrie,” zegt Perttu Tynkkynen, F-Secure Vice-President Direct Consumer Sales & Marketing. “Bijna iedere dag zijn er nieuwe ontwikkelingen. We verwachten al heel snel na de introductie van SENSE regelmatige updates met nieuwe security features, zodat consumenten te allen tijde beschermd zijn tegen zich immer ontwikkelende dreigingen.”

F-Secure levert SENSE in eerste instantie rechtstreeks aan klanten en vervolgens aan de tweehonderd breedband- en mobiele internetleveranciers wereldwijd die F-Secure’s beveiligingsproducten al aanbieden.

“We zijn ontzettend blij dat we F-Secure SENSE kunnen aanbieden aan consumenten en operators,” zegt Executive Vice President Kristian Järnefelt. “Veel van onze partners zijn al bezig met betere beveiliging van thuisnetwerken en F-Secure is de partij bij uitstek die hen daarbij kan helpen. De combinatie van onze prijswinnende endpoint-bescherming, netwerksecurity en een cybersecurity router die gehard is tegen hacken – iets dat de traditionele wifi-routers niet zijn – maakt van SENSE een naadloze oplossing voor de broodnodige beveiliging die in de meeste slimme huizen ontbreekt. En dat in een tijd dat het internet der dingen explosief groeit.”

De komst van F-Secure SENSE was eerder al aangekondigd en heeft daarom geen invloed op de financiële verwachtingen voor 2017.

Prijs en beschikbaarheid
F-Secure SENSE is te koop op F-Secure.com en bevat hardware, software en een jaarabonnement voor 199 EUR. Daarna kan het abonnement per maand worden verlengd voor 9,90 EUR per maand.

SENSE is verkrijgbaar in de volgende landen: Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen, Verenigde Staten en Zweden. Meer landen zullen volgen. Vanaf juni 2017 worden de apparaten en software uitgeleverd. Kijk voor meer informatie op www.f-secure.com/sense.

*Bron: Gartner Press Release, “Gartner Says 8.4 Billion Connected “Things” Will Be in Use in 2017”, 7 februai, 2017. http://www.gartner.com/newsroom/id/3598917

** Netwerkbeheer en security features kunnen variëren per besturingssysteem.

F-Secure_Sense_3677_2000px F-Secure_Sense_5034_2000px

Over F-Secure
F-Secure is een vooraanstaand cybersecuritybedrijf dat bedrijven en consumenten al tientallen jaren beschermt tegen allerlei cyberdreigingen, van opportunistische ransomware besmettingen tot geavanceerde cyberaanvallen. De diensten en producten van F-Secure maken gebruik van gepatenteerde innovaties en verfijnde threat intelligence om tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen veilig te houden. F-Secure’s security-experts hebben in Europa aan meer onderzoeken naar cybercrime meegewerkt dan welk ander bedrijf dan ook. De bekroonde producten van F-Secure worden over de hele wereld verkocht door ruim 200 operators en duizenden resellers.