Top

F-Secure neemt Inverse Path over

16 feb

F-Secure neemt Inverse Path over

Aankoop zal digitale beveiligingsdiensten van F-Secure uitbreiden en versterken.

Nieuwegein, 16 februari 2017 – Cyberbeveiligingsbedrijf F-Secure heeft private onderneming Inverse Path aangekocht, een marktleider in beveiligingsdiensten voor luchtvaart, automotive en industriële besturingssystemen. Inverse Path’s expertise in de beveiliging van hardware en de veiligheid van essentiële geïntegreerde systemen, versterken de positie van F-Secure als dienstverlener voor bedrijven in kritieke sectoren met een uitdagende IT-infrastructuur.

F-Secure neemt Inverse Path over - vliegtuigindustrie, automotiveDe adviseurs van Inverse Path bedienen middelgrote organisaties en Fortune 500-bedrijven. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve kijk op softwaretoepassingen en op hardwarebeveiliging in uitdagende sectoren zoals automotive en luchtvaart. Het project USB Armory (de USB-wapenkamer) is een duidelijk voorbeeld van Inverse Path’s leiderschap op het gebied van ingebouwde systeembeveiliging. USB Armory is een USB-stick met daarop een complete computer, ontworpen als mobiel platform voor persoonlijke beveiligingsapplicaties.

Hardware Security
Andrea Barisan, oprichter van Inverse Path, voegt zich bij het team van vooraanstaande consultants van F-Secure. Hij gaat leiding geven aan de afdeling Hardware Security. Barisani is een expert in de grootschalige defensie van infrastructuur, penetratietesten en code-audits en heeft een voorkeur voor omgevingen waarin veiligheid een kritieke rol speelt. Hij is ook een prominent spreker over automotive hacking, side-channel attacks, betalingssystemen en geïntegreerde beveiligingssystemen.

“In de afgelopen tien jaar heeft Inverse Path een unieke set consultancyvaardigheden ontwikkeld. Hierdoor lopen wij vooraan in beveiligingsonderzoek en zijn wij leider in geïntegreerde beveiligingssystemen voor opkomende industrieën zoals automotive en luchtvaart,” aldus Barisani. “Wij kennen F-Secure als een bedrijf met een grote aantrekkingskracht op buitengewoon talent met uitstekende vaardigheden. Daar horen wij graag bij. De samenvoeging stelt ons in staat nieuwe capaciteiten te ontwikkelen, zodat we nieuwe en bestaande klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”

Aanvulling op consultancy-activiteiten
“Ons omvangrijke portfolio bevat een groot aantal digitale beveiligingsdiensten, zoals red-teaming, risicobepaling, kwetsbaarheidsmanagement, incident-response en forensisch onderzoek en analyse. De expertise van Inverse Path past perfect bij onze groeiende consultancy-activiteiten. We zijn bijzonder blij dat ze bij het team gaan horen,” zegt Jens Thonke, Executive Vice President, Cyber Security Services bij F-Secure.

Jyrki Tulokas, Excecutive Vice President F-Secure, Corporate Strategy and Development: “Inverse Path was een van de eerste bedrijven dat onderzoek publiceerde over beveiliging in voertuigen. Hun expertise helpt makers van telematica voor voertuigen om hun producten veiliger te maken,” zegt Tulokas. “De aankoop van dergelijke kennis en kunde versterkt onze positie als mondiale leider in digitale beveiliging.”

Meer informatie:
Inverse Path

Over F-Secure F-Secure is een vooraanstaand cybersecurity bedrijf dat bedrijven en consumenten al tientallen jaren beschermt tegen allerlei cyberdreigingen, van opportunistische ransomware besmettingen tot geavanceerde cyberaanvallen. De diensten en producten van F-Secure maken gebruik van gepatenteerde innovaties en verfijnde threat intelligence om tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen veilig te houden. F-Secure’s security-experts hebben in Europa aan meer onderzoeken naar cybercrime meegewerkt dan welk ander bedrijf dan ook. De bekroonde producten van F-Secure worden over de hele wereld verkocht door ruim 200 operators en duizenden resellers.