Top

Datanavi-app geeft razendsnel toegang tot productinformatie

16 apr

Datanavi-app geeft razendsnel toegang tot productinformatie

Nieuwe app ondersteunt installateurs bij onderhoudswerkzaamheden

’s Hertogenbosch, 16 april 2018 – Panasonic lanceert een nieuwe app voor eindgebruikers en installateurs. De datanavi-app geeft gebruikers toegang tot gedetailleerde productinformatie en ondersteunt installateurs bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de verwarmings- en koeloplossingen van het bedrijf.

De datanavi-app is gebaseerd op Panasonic’s Light ID technologie. Met behulp van deze technologie kan de nieuwe bediening CZ-RTC5B van Panasonic de unieke Light ID code van een product versturen naar een smartphone, waarmee de datanavi-app producten kan identificeren. App-gebruikers kunnen de Light ID code scannen door hun smartphone voor de LED-lamp op het bedieningspaneel te houden. Vervolgens worden automatisch onzichtbare snelle lichtflitsen of Light ID-codes verstuurt.

Informatie ophalen uit de cloud
Aan de hand van deze ID-code vraagt de app in de cloud productinformatie op over het bijbehorende product. Deze informatie wordt direct op het scherm van de smartphone getoond. De CZ-RTC5B met ondersteuning voor Light ID technologie kan worden gecombineerd met PACi- en/of VRF-oplossingen van Panasonic.

Datanavi geeft gebruikers toegang tot waardevolle informatie. Denk hierbij aan handleidingen, installatie- en onderhoudsdetails. Maar ook rapporten over het energieverbruik om gebruikers te helpen energie te besparen en de efficiëntie van hun systeem te vergroten. Ook kunnen gebruikers meer informatie opvragen over storingen door de Light ID-code te scannen indien een foutcode wordt weergegeven.

Relevante informatie voor onderhoudsprofessionals
Ook voor onderhoudsprofessionals levert de app toegevoegde waarde. Zo kunnen zij via de app de productgeschiedenis, specifieke productinformatie en service-informatie opvragen. Installateurs die datanavi gebruiken krijgen daarnaast vanaf iedere locatie en op ieder moment toegang tot gebruikershandleidingen en technische data, waardoor zij tijd besparen.

Datanavi is beschikbaar op zowel iOS als Android. Gebruikers kunnen eenvoudig met de app aan de slag. Na registratie krijgen gebruikers eenvoudige instructies aangereikt om hen op weg te helpen met de app. De datanavi-app is vanaf mei 2018 beschikbaar in Europa.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 zijn honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 495 werkmaatschappijen en 91 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,7 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2017. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.