Bel ons +31 (0)76 888 0001

Speelhuislaan 173, unit 1.21, 4815 CD Breda

Top

Wat is digital PR?

q
2 jan

Wat is digital PR?

Digital PR zorgt dat jouw bedrijf bovenaan de lijst met zoekresultaten verschijnt als een klant een online zoekopdracht plaatst. Het vergroot de online aanwezigheid en zichtbaarheid van je bedrijf. Je autoriteit. En dat is hoognodig. Bijna 70% van de mensen oriënteert zich vóór een aankoop op social media en internet. Dus: wil jij je concurrentie een stap voor blijven? Dan is digital PR een must.

Hoe werkt digital PR?
Met digital PR scoor je hoger in de zoekresultaten. Hoe dat werkt? Je zorgt dat jouw bedrijf wordt genoemd op de websites die jouw (potentiële) klanten bezoeken. Afhankelijk van jouw doelgroep kan het gaan om de lokale of landelijke media, maar ook om special interest sites of sites van bekende bloggers. Dit vergt een gedegen kennis van je doelgroep en van de online-mogelijkheden.

Goede content en backlinks
Heb je helder voor ogen wie je op welke manier wilt bereiken? Dan ontwikkel je content die nieuwswaarde, echte, toegevoegde waarde, heeft. Persberichten, artikelen, blogs, berichten, tweets… Die publiceer je. Persoonlijke contacten met de (vakgerelateerde) media verhogen de success rate. Ook goede backlinks in de content zijn essentieel. Zo belanden lezers met één klik op de knop op jouw website. Dat is goed voor het aantal bezoekers én voor de autoriteit van jouw site. Die scoort daardoor weer hoger in de zoekresultaten.

Wat levert digital PR op?
Met digital PR vergroot je heel gericht je online zichtbaarheid, op die plekken die voor jouw doelgroep relevant zijn. Op plekken die jouw content autoriteit verlenen. Daardoor wordt het eerder gelezen en heeft het bovendien meer geloofwaardigheid. Het draagt dus bij aan je thought leadership. Omdat je doelgroep jouw bedrijfsnaam steeds op diverse plekken tegenkomt, gaan ze je ook herkennen. En win je vertrouwen.

Meten is weten
Het mooie van digital PR is dat het meetbaar is. Door gebruik te maken van Google Analytics, Google URL Builder en diverse andere tools zie je meteen wat het effect is van jouw digital PR acties. Hierdoor kun je gericht bijsturen en je resultaten continu verbeteren.

Digital PR levert bijdrage aan marketingdoelen
Natuurlijk is digital PR een onderdeel van je totale marketingstrategie. Maar het is wel een heel wezenlijk onderdeel, als jij leidend wilt zijn in de markt. GoDigital PR & Content denkt met je mee over die stip aan de horizon. Over hoe jij meer online resultaat behaalt. En maakt het vervolgens waar.

Online resultaat behalen