Top

Panasonic introduceert energiezuinige ECOi-W chillers

27 feb

Panasonic introduceert energiezuinige ECOi-W chillers

Voor commercieel gebruik en geschikt voor zowel koelen als verwarmen met een capaciteit tot 210kW

’s-Hertogenbosch, 27 februari 2020 – Panasonic Heating and Cooling Solutions introduceert de ECOi-W-reeks chillers, geschikt voor zowel koelen als verwarmen. De ECOi-W-reeks is beschikbaar met een capaciteit van 20kW tot 210kW. De chillers zijn toegespitst op gebruik in onder meer hotels, winkels en industriële omgevingen.

De nieuwe ECOi-W-modellen zijn energiezuinig en duurzaam. De units bieden een hoge SEER- en SCOP-waarde, met een gemiddelde SEER van 3,85 en een gemiddelde SCOP van 3,32. Daarnaast heeft de ECOi-W-reeks een stille werking, wat helpt om het comfort te vergroten. Zijn beperkte afmetingen vereenvoudigt bovendien de installatie van de chiller op locaties waar de beschikbare ruimte beperkt is. De reeks is ontworpen en geoptimaliseerd om onderhoud te vereenvoudigen en versnellen.

Stabiele watertemperatuur
De ECOi-reeks wordt standaard geleverd met opties die de geluidsproductie terugdringen en heeft een Blue Fin coating tegen corrosie. Ook zijn de units voorzien van speciale spiralen die bevriezing tegengaan, wat helpt om een 15% hogere COP te realiseren dan een standaard warmtewisselaar. Door meerdere paren spiralen te zetten kan het ene paar ontdooien terwijl het andere paar in bedrijf is. Deze werking helpt onder meer een stabiele watertemperatuur te garanderen, ook bij lage buitentemperaturen. Bij de 140kW tot 210kW modellen van de ECOi-W bedraagt de maximale watertemperatuur voor de verwarming 55°C.

De chillers zijn geschikt voor een brede temperatuurreeks. Zo kan de ECOi-W verwarmen bij buitentemperaturen tot -17°C, terwijl de units kunnen koelen bij buitentemperaturen tot 50°C.

Compatibel met de cloud
De chillers zijn compatibel met de cloud voor beheer en aansturing op afstand. Daarnaast is onderhoud via de cloud op afstand uitvoerbaar om storingen te voorkomen en kosten te optimaliseren. Cloud compatibiliteit is standaard beschikbaar op modellen met een capaciteit van 140kW tot 210kW. De ECOi-W chillers zijn te integreren met gebouwbeheersystemen en VRF-systemen om monitoring, rapportering en management mogelijk te maken.

De chiller lokaal aansturen kan met behulp van het bedieningspaneel. Dit paneel biedt onder andere toegang tot intelligent beheer van de watertemperatuur bij de inlaat, geautomatiseerde testen en een nachtstand om zowel het energieverbruik als de geluidsproductie te minimaliseren.

Geschikt voor uiteenlopende toepassingen
Met de ECOi-W zet Panasonic Heating and Cooling een brede reeks chillers op de markt. Dankzij de beschikbare opties is het mogelijk een oplossing af te stemmen op de specifieke behoeften van de eindgebruiker, onder meer door te selecteren op type pomp en hydraulische opties. De oplossing is hiermee geschikt voor uiteenlopende toepassingen, variërend van gebruik in hotels en kantoorruimten tot industriële gebouwen met specifieke of ongebruikelijke vereisten.

Meer informatie over de ECO-i W chiller is beschikbaar op www.aircon.panasonic.eu.

Over Panasonic
De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 582 werkmaatschappijen en 87 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 62,5 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2019. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.