Top

Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert IoT remote controller CONEX

12 nov

Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert IoT remote controller CONEX

CONEX maakt beheer van commerciële airconditioners mogelijk vanaf smartphones en tablets

’s-Hertogenbosch, 12 november 2020 – Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert een nieuwe Internet of Things (IoT) remote controller: CONEX. Dit geavanceerde systeem bevat next generation oplossingen voor de commerciële airconditioners van Panasonic en biedt tal van mogelijkheden voor beheer van compatibele units vanaf smartphones en tablets.

CONEX is een toegankelijke, flexibele en schaalbare remote controller, afgestemd op de wensen van installateurs, onderhoudsspecialisten en eindgebruikers. CONEX biedt toegang tot een reeks apps voor beheer en onderhoud op afstand, die allen zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke interface.

De apps bieden toegang tot verschillende functionaliteiten:

  • Panasonic H&C Diagnosis: ontwikkeld voor het diagnosticeren en troubleshooten van real-time data met betrekking tot zowel binnen- als buitenunits voor installateurs en onderhoudsspecialisten. De functionaliteit slaat ook historische gegevens op. Met behulp van CONEX kunnen gebruikers de operationele status van buitenunits visualiseren en problemen diagnosticeren vanuit de binnenruimte.
  • Panasonic H&C Control: handig voor installateurs, onderhoudsspecialisten en gebruikers zijn ook de besturingsfunctionaliteiten via Bluetooth. Deze maken het onder meer mogelijk beheer- en onderhoudsinstellingen op afstand te wijzigen. Ook zijn functionaliteiten voor onder meer het uitvoeren van testen en monitoren van sensorwaarden beschikbaar. De initiële configuratie van de controller is eenvoudig. H&C Control helpt installateurs en onderhoudsspecialisten snel te reageren op verzoeken van klanten.
  • Panasonic Comfort Cloud: Panasonic Comfort Cloud maakt de functionaliteiten van H&C Control beschikbaar voor eindgebruikers. Zij kunnen via wifi hun systemen beheren en onder meer het energieverbruik monitoren. Via de Comfort Cloud kunnen gebruikers op ieder moment de luchtkwaliteit, verwarming of koeling in hun woning of kantoorpand beheren, ongeacht of zij fysiek thuis of op kantoor aanwezig zijn.

Intuïtief beheer met stijlvol ontwerp
De nieuwe CONEX maakt gebruik van bedrade controllers met een strakke en volledig geïntegreerde vormgeving. De stijlvolle bedieningsunit is voorzien van Bluetooth en draadloze connectiviteit. CONEX vereenvoudigt en versnelt het beheer.

CONEX kan ook worden gebruikt voor het beheren van nanoe X. Deze luchtzuiveringstechnologie is beschikbaar op een brede reeks toepassingen van Panasonic, gericht op zowel residentieel als commercieel gebruik. CONEX is niet voorzien van filters en vereist geen onderhoud. Het systeem opereert onafhankelijk van verwarming en koeling.

Meer informatie is beschikbaar op www.aircon.panasonic.eu. Bekijk ook de video over Panasonic CONEX.

Over Panasonic
Panasonic Corporation is een wereldleider die innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkeld voor een breed spectrum aan toepassingen in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf, dat in 2018 haar honderd jarig bestaan vierde, heeft 528 werkmaatschappijen en 72 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,9 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Door het gezamenlijk creëren van nieuwe waarde via innovatie, realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.