Top

Panasonic breidt distributeursnetwerk uit en stelt Horos Klimaattechniek aan als nieuwe distributeur hydronics- en rooftop-productreeksen

10 apr

Panasonic breidt distributeursnetwerk uit en stelt Horos Klimaattechniek aan als nieuwe distributeur hydronics- en rooftop-productreeksen

Met dit ruime portfolio voor commerciële en industriële toepassingen kan Horos altijd een oplossing op maat bieden.

’s-Hertogenbosch, 10 april 2024Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft Horos Klimaattechniek aangesteld als nieuwe distributeur van de hydronics- en rooftop-productreeksen van Panasonic voor de utiliteit en industrie in Nederland. Dit stelt Horos in staat om altijd een oplossing op maat te bieden met een ruim portfolio van hoogwaardige lucht- en watergekoelde chillers en warmtepompen en rooftops.

  • Hydronics
    Het ECOi-W-assortiment van lucht- en watergekoelde chillers en warmtepompen is uitgerust met verschillende technologieën, zoals scroll- en schroefcompressoren, en verschillende soorten koudemiddelen. Afhankelijk van de vereisten van de installatielocatie kunnen de ECOi-W-series een flexibele oplossing bieden voor verschillende commerciële en industriële toepassingen.
  • Rooftops
    De rooftops bieden een complete mono-bloc-oplossing voor het verwarmen en koelen van grote gebouwen en het leveren van verse lucht aan plaatsen zoals winkelcentra, industriële locaties of luchthavens die een hoge capaciteit vereisen.

“We zijn trots op de uitbreiding van ons distributeursnetwerk met Horos. De bundeling van de kennis en kunde van beide bedrijven maakt het mogelijk om zelfs voor de meest complexe situaties een passende oplossing te vinden”, vertelt Ildert Burghout, National Sales Manager bij Panasonic Heating & Cooling Solution in Nederland.

Jacco Meerbeek, Directeur bij Horos, werkt al langer met Panasonic: “Ik weet uit ervaring dat de oplossingen van Panasonic jarenlang meegaan, zelfs in de meest extreme klimaten. Zij doen geen concessies op het gebied van productkwaliteit, veiligheid of duurzaamheid. Dat sluit precies aan op waar Horos om bekend staat: leverancier van hoogwaardige producten in de luchtbehandeling, koeling en bevochtiging. We zijn daarom erg blij met deze uitbreiding van ons assortiment.”

Over de Panasonic Group
Opgericht in 1918, en vandaag een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor uiteenlopende toepassingen in de consumentenelektronica-, huisvestings-, automotive-, industrie-, communicatie- en energiesectoren over de hele wereld, stapte de Panasonic Group op 1 april 2022 over op een werkmaatschappijensysteem met Panasonic Holdings Corporation als houdstermaatschappij waar acht bedrijven onder vallen. De groep rapporteerde een geconsolideerde netto-omzet van 8.378,9 miljard yen (ca. 59,4 miljard euro) voor het jaar eindigend op 31 maart 2023. Ga voor meer informatie over de Panasonic Group naar: https://holdings.panasonic/global/.

Over Horos Klimaattechniek
Horos staat sinds 1952 garant voor hoogwaardige producten voor het binnenklimaat in de utiliteit en industrie. Horos is met name bekend door zijn brede pakket aan oplossingen en hoogwaardige producten in de luchtbehandeling, koeling en bevochtiging. Steeds vaker wordt Horos ook ingeschakeld als adviseur bij het zoeken naar oplossingen voor complexe problemen aangaande het binnenklimaat en industriële toepassingen. Dat deze vraagstukken met succes opgelost kunnen worden is gelegen in het feit dat Horos op het gebied van R&D, met meer dan 70 jaar ervaring, veel kennis in huis heeft. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van zeer innovatieve oplossingen op het gebied van o.a. warmtepompen en datacenter koeling.