Top

Nieuwe productcombinatie van Kawneer en Renson stap verder naar kwaliteitsgarantie

29 mei

Nieuwe productcombinatie van Kawneer en Renson stap verder naar kwaliteitsgarantie

Totaaloplossing van duurzaam kozijnsysteem met geïntegreerd toprooster scoort hoog op water- en winddichtheid.

Harderwijk, 29 mei 2019– In het Test & Trainingscenter van Kawneer in Harderwijk is het RT 72 Reflex raamsysteem van Kawneer in combinatie met het Invisivent NL raamventilatierooster van Renson uitgebreid getest door SKG-IKOB. De totaaloplossing van duurzaam raamkozijn met toprooster scoorde bij die officiële en onafhankelijke testen hoog op wind- en waterdichtheid. “Een eerste stap in de goede richting voor een gecombineerde kwaliteitsgarantie,” zeggen beide leveranciers. Deze kwaliteitsgarantie beantwoordt aan de wens van de markt om potentiële lekken van kozijnen in combinatie met ventilatieroosters te verminderen.

Zowel de RT 72 Reflex als de Invisivent NL ondergingen afzonderlijk al de nodige testen. Dat ze nu ook als één geheel getest zijn, is uniek en een belangrijke stap voorwaarts. Daarmee is aangetoond dat de combinatie van kozijn én rooster een wind- en waterdicht geheel vormt. Dat voorkomt een water- en/of luchtlek tussen kozijn en ventilatieroosterop de bouwplaats, waardoorpotentiële faalkosten gereduceerd worden.

Hoge testscore
De combinatie van beide producten scoorde de klasse E1200 volgens de Europese EN 12208 norm op het vlak van waterdichtheid (waterdicht in gesloten stand tot 1200Pa). Op het gebied van luchtdichtheid behaalde de combinatie de luchtdoorlatendheidsklasse 3 volgens de EN 12207 norm. Het onafhankelijke Nederlandse testinstituut SKG-IKOB, als Notified Body, was bij de tests aanwezig om te controleren of die correct en volgens de norm zijn uitgevoerd. Dat levert een onafhankelijke kwaliteitsgarantie op, die kan worden voorgelegd aan de klanten van beide leveranciers.

Kawneer RT 72 Reflex kozijnsysteem
De RT 72 Reflex aluminium raamprofielen van Kawneer zijn thermisch onderbroken en uitgevoerd met een speciale, gepatenteerde coating die zorgt voor een verbeterde isolatie. Het esthetische profiel heeft een diepte van slechts 72 mm. Dankzij de slanke raamstijlen kan men zo optimaal profiteren van het binnenvallende daglicht, wat bijdraagt aan een gezonde leef- en woonomgeving. “Het RT 72 Reflex systeem van Kawneer is modulair ontworpen en het Invisivent ventilatierooster van Renson sluit hier naadloos op aan. Samen worden ze als één systeem – net als een ‘gewoon’ raam – tegen het stelkozijn gemonteerd zonder bijkomende werkzaamheden,” aldus Rob Huvers, Business Developer Woningbouw bij Kawneer.

Renson Invisivent NL raamventilatierooster
De Invisivent NL is een ventilatierooster dat is aangepast aan de bouwwijze van Nederlandse kozijnen, die van buitenaf tegen een houten stelkozijn in de gevel geplaatst worden. De rubberdichting uit de flens van het kozijn loopt mooi door in de flens van het rooster en zorgt zo voor een wind- en waterdicht geheel. “Renson mikt met deze Nederlandse variant op z’n klassieke Invisivent raamrooster volop op de Nederlandse markt. Wij hechten dan ook veel belang aan de resultaten uit deze testen. Dat biedt ons de mogelijkheid om een gecombineerde kwaliteitsgarantie uit te werken voor aannemers en kozijn- en gevelbouwers die de totaaloplossing moeten plaatsen,” vertelt Rien Laverge, Business Development Manager bij Renson.

Voor meer informatie, bekijk de video: https://youtu.be/X2BP6H7uz6E

Over Kawneer
Kawneer, onderdeel van Arconic, is een wereldleider op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels. In Nederland werken zo’n 150 medewerkers aan het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van aluminium profielsystemen voor de Benelux. Het heeft een speciaal, eigen test- en trainingscentrum waar Kawneer tests en metingen verricht op de (bestaande) profielsystemen en uitleg geeft aan klanten over de werking van de producten. Door de beproefde kwaliteit en uitstekende prestaties zijn de systemen van Kawneer geschikt voor de utiliteitsbouw en de woningbouw in zowel nieuwbouw als renovatie. Voor meer informatie kijk op https://serviceplein.kawneer.nl.

Over Renson
Renson is in 1909 gestart als productiebedrijf, maar is zich in de loop van de tijd steeds meer gaan richten op eigen onderzoek en innovatie. Het resultaat is een internationaal gerenommeerd, snelgroeiend en toekomstbestendig kennisbedrijf. De missie van het bedrijf is om een gezond en comfortabel binnenklimaat te creëren door middel van uitgekiende ventilatie-, zonwering- en outdoor-oplossingen. Deze zijn geschikt voor onder andere woningen, appartementen, scholenen zorginstellingen. Daarbij ligt de nadruk op een duurzaam totaalconcept, waarin comfort, energiezuinigheid, akoestiek en esthetiek dankzij een innovatieve aanpak naadloos samenvloeien. Meer informatie vindt u op https://www.renson.eu/nl-be/.