Top

Dynatrace is leider in Gartner’s Magic Quadrant for APM Suites

6 jan

Dynatrace is leider in Gartner’s Magic Quadrant for APM Suites

Dynatrace voor 7de jaar op rij uitgeroepen tot leider in APM-markt

Utrecht, 6 januari 2017 – Digital performance management bedrijf Dynatrace is voor het zevende jaar op rij uitgeroepen tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Application Performance Monitoring Suites. In de 2016 editie van het Magic Quadrant scoort het bedrijf van alle leveranciers het hoogst op het ‘vermogen tot uitvoeren’. Dynatrace is de enige leverancier die deze positie zeven jaar lang weet vast te houden.

Naast de benoeming tot leider in het Magic Quadrant scoort Dynatrace hoog in de Application Development en Application Support use cases in Gartner’s December 2016 Critical Capabilities for Application Performance Monitoring Suites rapport. Daarnaast ontving het bedrijf de op één na hoogste score voor IT Operations en DevOps Release use cases.

Investeren in R&D
John Van Siclen, CEO van Dynatrace, ziet één cruciale oorzaak voor het onderscheidende vermogen van het bedrijf ten opzichte van concurrenten: “Niemand investeert meer in R&D dan wij. Vier jaar geleden voorzagen we een enorme uitdaging – applicatieomgevingen stonden op het punt zeer complex te worden, waardoor deze onmogelijk gemonitord kunnen worden met een bestaande aanpak.”

“We hebben daarom onze monitoringscapaciteiten verdiept en verbreed om in te spelen op de toekomst. Vandaag de dag leveren we full stack auto-discovery monitoring op basis van kunstmatige intelligentie (AI)”, legt Van Siclen uit. “Hiermee lopen we twee jaar voor op de AI-strategieën van onze concurrenten. Dynatrace is de enige oplossing die vanaf één enkele agent tot op codeniveau volledig historisch inzicht geeft in iedere app en iedere gebruiker binnen de volledige applicatieomgeving.”

Strategische allianties
Als onderdeel van zijn toekomstgerichte strategie is Dynatrace de afgelopen twaalf maanden strategische allianties aangegaan met cloud providers als AWS, Azure, Pivotal en OpenShift. Dynatrace is daarnaast de eerste en enige leverancier die ondersteuning biedt voor OpenStack. Van Siclen: “Application Performance Management (APM) is één van de meest complexe en snel veranderende onderdelen van technologie. Het begrip moet continu worden geherdefinieerd om alle bewegende en veranderende onderdelen van het digitale ecosysteem te omvatten. Ik denk dat wij ons vermogen om dit en meer te doen hebben bewezen, wat naar onze mening de reden is dat Dynatrace als leider wordt erkend in Gartner’s Magic Quadrant.”

Daarnaast merkt Dynatrace dat beslissingen over investeringen in APM steeds vaker buiten de traditionele IT-afdeling worden genomen. Deze trend reflecteert moderne bedrijfsprioriteiten, waarbij de focus op klantervaringen het nemen van top-down beslissingen stimuleert. “Onze klanten tackelen digitale initiatieven en transformaties in een hoog tempo en altijd in reactie op veranderende verwachtingen en vraag vanuit klanten. Organisaties moeten zich blijven ontwikkelen, nieuwe oplossingen en updates snel uitbrengen en deze met absolute zekerheid kunnen monitoren. De druk is enorm en klanten zijn onvergefelijk”, aldus Van Siclen.

Consistente dubbelcijferige groei
Dynatrace behaalde in juli in Gartner’s Market Share Analysis: Performance Monitoring, Worldwide, 2015 de eerste positie. Dit is te danken aan de consistente dubbelcijferige groei die het bedrijf realiseert. Het bedrijf realiseerde in 2015 een groei die tenminste 150 miljoen dollar groter is dan die van concurrenten.

Over Dynatrace
Dynatrace is innovator op het gebied van software voor digital performance management. Die maakt realtime-informatie over de beschikbaarheid en snelheid van applicaties zichtbaar voor business en IT, zodat organisaties maatregelen kunnen nemen om hun applicaties te verbeteren. Dynatrace helpt organisaties van elke omvang om hun applicaties en digitale kanalen te zien door de ogen van hun gebruikers. Wereldwijd gebruiken ruim 7.500 organisaties die inzichten om de complexiteit te beheersen die gepaard gaat met beschikbaarheid en snelheid van applicaties. Zij kunnen zo snel de juiste maatregelen nemen om hun omzet te verhogen door klanten een snelle gebruikservaring te bieden.

Lees hier meer over Dynatrace in de APM-markt. Volg Dynatrace via Twitter en onze blog over performance.